maanantai 3. elokuuta 2015

Eräänlaista juurihoitoa

Meikäläinen kävi eilen Järvenpäässä Kivennavan kihuilla. Se on Karjalan kannakselta Kivennavan pitäjästä peräisin olevien kesätapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna yhdessä terijokelaisten kanssa. Äidin puolen suku on tosiaan kotoisin Kivennavalta, kivennappoisii. Lapsena kuulin varsinkin äidin äidiltä Karjala-juttuja paljon. Eipä ne silloin niin kovasti kiinnostaneet, mutta vanhemmiten omat juuret ovat alkaneet kiehtoa enemmän. Juurihoitoa kävin siis saamassa, tavallaan.

Kivennavan vaakuna -pinssi muistona.

Jätin (luterilaisen) jumalanpalveluksen suosiolla väliin ja tulin mukaan vasta kihukulkueeseen. Se olikin pitkä letka. Järvenpään kirkolta kuljettiin Järvenpää-talolle, missä pidettiin juhlat. Sain kunnian kantaa isovanhempien kotikylän nimikylttiä kulkueessa. Kylittäin ryhmittäytyminen olikin hyvä juttu, sillä silloin sain tilaisuuden kysellä muulta "oman kylän" porukalta, olivatko isovahempani sattumalta jonkun tuttuja. Ja kuinkas ollakaan, löysin joukosta "uuden" pikkuserkun sekä äidin serkun!

Kivennavan kyläkylttejä kulkuetta odottamassa.

Harmi kyllä kipeydyin niin kovasti, että jouduin lähtemään kihuilta kesken kotiin. Karjalaisten laulu jäi laulamatta! Mukavia kohtaamisia oli, ja sääkin suosi tätä tapahtumaa. Vanhempaa väkeähän siellä oli melkein kaikki, olin ihan nuorimpien joukossa (vaikka oli siellä yksi reipas ehkä 10-kesäinen kansallispukuinen poika) - mietityttää vähän Karjala-toiminnan tulevaisuus.

Ja vielä Jotain Ihan Muuta. Kävin kaupoilla ja ostin uudet Stabilot. Nämähän ovat maailman parhaat huopakynät värittämiseen. Löysin setin, josta puuttuvat tylsät ruskeat (en käytä värityskuvissani ikänä ruskean ja harmaan sävyjä), vaan niiden tilalla oli viisi neonväristä kynää. Sopivat mandaloihin hyvin, luulisin.


Voisin vielä murista Elisan laajakaistan järisyttävän suuresta korjausmaksusta, joka järkytti tänään rauhaani ja talouttani, mutta en halua pilata asialla enempää päivääni. Ärrinmurrin. Maksettu, piste.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa juurihoitoa olet saanutkin. Ihan sama oli aikoinaan itselläni, nuorena sitä ei tämä karjalaisuus ollut yhtään kiinnostavaa, mutta nyt imen itseeni kaiken mikä karjalaan vivahtaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, iän myötä juuret tulevat monille tärkeämmäksi. ^____^

   Poista
 2. Täydelliset stabilot ja juuri tyttärelle vastaavat ostettiin. :) Kyllä sinä ja tytär tietää mitkä on parhaat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttärelle terveisiä, kannattaa valita laatua. ;)

   Poista