maanantai 24. elokuuta 2015

ATC-vaihto ja runoilmaisun työpaja

Tein Tanjan kanssa ATC-korttivaihdon, kolme korttia vapaalla aiheella. Itse inspiroiduin Ikean kuvaston ruokavalokuvista. Kuvasto pudotettiin luukusta mainoskiellosta huolimatta, mutta se pääsi kuitenkin hyötykäyttöön. Ensimmäinen kortti onnistuu usein parhaiten, jos tekee useamman kerralla, oletteko huomanneet saman ilmiön? Itse tein ensin tuon vasemmanpuoleisien kortin, johon leikkaisn vihannesten ja hedelmien kuvia. Se on suosikkini näistä.


Tanjalle iso kiitos korteista! Hänen korteissaan, kuvassa alla, on kohollaan olevia elementtejä. Ihan huikea tuo keskimmäinen kortti: naisen otsalla on kolme pientä puolijalokiveä! Varmasti aivan ensimmäinen kohdalleni osunut ATC-kortti, jossa on käytetty kiviä. Vau. Näissä kaikki ratkaisut ovat mahdollisia.


Olin lauantaina Runokuu-festareiden kokeellisen runoilmaisun työpajassa. Siellä oli erilaista kuin odotin, fyysisempää. Mutta myös hauskempaa! Tutkin ja tulkitsin siis neljän tunnin ajan yhtä Arseni Tarkovskin runoa pomppien, ryömien, liidelleen lihakseni kipeiksi – ja lausumatta säettäkään koko runosta ääneen koko aikana. Huisia. Vaati kyllä heittäytymistä, ja muutamaan kertaan mietin, että onneksi kukaan tuttu ei ole näkemässä. Kaikkea sitä. Mutta kyllä, kannatti osallistua, enkä todellakaan ajatellut kertaakaan stressinaiheuttajiani koko työpajan aikana, niin intensiivisesti työskentelyyn uppoutui.

8 kommenttia:

 1. Ihania kortteja olet tehnyt ja saanut! Minun lempparini sinun tekemistäsi on ehkäpä tuo keskimmäinen, nuo nuotit taustalla tekevät siitä todella kauniin. Ensimmäinen on taas kivan raikas :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja kortteja olet kyllä niin monipuolinen! Hyvä tuo runopaja, jos stressinaiheuttaja jäi kokonaan taka-alalle! Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan uskomatonta, miten heittäytyminen työpajan meininkiin karkotti stressin. Flow. Rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hienoja kortteja! Minä olen huomannut, että usein ensimmäinen ottamani valokuva onnistuu sittenkin parhaiten, vaikka seuraavissa otoksissa yrittäisi korjata asettelua ja rajausta. Intuitio taitaa kuitenkin useimmiten osua oikeaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja itselläni herpaantuu työskentely, jos teen pitkään samaa juttua, alan hutiloida, mokoma, eikä tulos enää tyydytä.

   Poista
 4. Hei!

  Minäkin joskus vuosia sitten tein noita atc-kortteja, ja arvelin kysyä josko haluaisit tehdä vaihdon minunkin kanssani? Olen varmaan kyllä umpiruosteessa mitä tähän lajiin tulee. Olisi kivaa aloittaa taas ja vaihdella jonkun kanssa, kun olen jo aikaa sitten pudonnut ulos silloisista ATC-vaihtokuvioista.

  Jos oot halukas ja tunnet ehtiväsi ja jaksavasi niin voisin laitaltaa siullen sähköpostia asiasta.

  T: eräs lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosi kivaa! Vaihdetaan vaan ATC:ita. Laitatko s-postia astuvan.akka@yahoo.com

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!