tiistai 28. heinäkuuta 2015

Syksyn kirjalliset tärpit

Kyllä! Syksy mainittu. Sieltä se kohta tulee ja siihen on varauduttava mm. selailemalla työväenopiston ohjelmaa. Täytyy sanoa, että tällä kertaa en löytänyt mitään tarpeeksi mielenkiintoista kurssia oman kaupungin enkä edes naapurikaupungin työviksen ohjelmasta. Käänsin katseeni siis muualle. Tässä pari juttua, joihin aion (vakaasti yrittää) osallistua ensi syksynä.

Runoyhdistys Nihil Interitin ja Helsingin kaupunginkirjaston järjestämä nykyrunouden lukupiiri Runo vie! Lukupiiri kokoontuu Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä. Osallistuin kevätkaudella yhteen iltaan, ja se oli oikein hyvä kokemus. Minulla onkin juuri kesken Reetta Pekkasen kokoelma, jota syksyn ensimmäisellä kerralla käsitellään. Tämä lukupiiri on siitä huippu, että myös runoilija itse on aina paikalla keskustelemassa käsiteltävästä teoksesta ja aiheesta.

Jatkona tälle on niin ikään kirjastoissa kokoontuva Novellikoukku, jossa kuunnellaan ääneen luettuja novelleja tai muita lyhyitä tekstejä tehden samalla käsitöitä. Tutustuin konseptiin keväällä käymällä Itäkeskuksen kirjaston Novellikoukussa. Jatkossa yritän karistaa laiskamadon pois ja mennä useammin paikalle, luultavimmin Kallion kirjastoon. Oma lähikirjasto järjestää vain ruotsinkielisiä iltoja. No, kävisihän se kielikylvystä.

Syksyn kirjallisiin rientoihin kuuluvat tietenkin kirjamessut. Turun ja Helsingin kirjamessuilla allekirjoittanut nousee itsekin lavalle esiintymään kirjallisuuden kääntäjän ominaisuudessa. Huh. Voitte uskoa, että jännittää jo nyt. Ennen lokakuisia messuhulinoita on vielä elokuinen, tunnelmallinen Runokuu-festari.

Jos muita kirjallisia tai muuten kiinnostavia menoja tulee mieleen, vinkatkaa ihmeessä kommenttilaatikossa.

8 kommenttia:

 1. Liiolii oi wau mahtavaa ja jännittävää. Jos jotain itse pelkään on yleisön edessä puhumista, joten jännään täällä sitten sinunkin puolesta. <3

  Kirjamessut ovat kyllä aina ihana tapahtuma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin jännittävää! :O Kirjamessuilla on oma tunnelmansa, Turun ja Helsingin messuilla kummallakin vähän erilainen. Kiva, että pääsen molempiin.

   Poista
 2. Hienosti ne esiintymiset menee, ihan varmasti. Ja todella upeaa, että pääset kertomaan osaamisestasi.

  En ollutkaan tiennyt noista Novellikoukku-tapahtumista. Pitää varmasti osallistua johonkin, kun on niin paljon valinnan varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa luen kääntämääni tekstiä yhdessä kirjailijan kanssa. Turussa on jokin lavakeskustelu, en tiedä siitä vielä tarkemmin. Turku jännittää siis enemmän kuin Helsinki, jossa vain luen käännöstä. Ei ihan helppo nakki kyllä sekään.

   Poista
 3. Myyrmäen taiteiden yö, Why so Myrtsi?:) Sinne tulee ATC-paja, kirjoittajatreffit, sekä runouden open mic. Myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa, mutta noista kolmesta mainitusta vastaan itse, siksi tiedän.:)

  Myyrmäen taiteiden yö järjestetään 27.8. torstaina klo 17 eteenpäin Vantaan Myyrmäessä, jonne pääsee kehärataa pitkin tosi kätevästi. ATC ja kirjoittajatreffit on kirjastossa, Myyrmäkitalossa, klo 18-20 ja open mic Bar Cafe Lunassa, mutta tarkka kellonaika pitää vielä sopia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääks, mulla on samana iltana Runokuun meininkiä Helsingissä. ATC-paja olisi ihan huippu. Katson vielä aikataulujani, josko ehtisin paikalle! Tahtoisin kyllä.

   Poista
 4. Kuulostaapas mielenkiintoisielta, erityisesti käsityöt ja novellit yhdistettynä. Jos asuisin sielläpäin, osallistuisin varmasti itsekin! Tsemppiä esiintymiseen kirjamessuilla :)
  Laitoin muuten haasteen sinulle eteenpäin, jos kiinnostaa osallistua käyhän kurkkaamassa: http://jossunlystion.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tsempeistä ja haastehesta, vastailin äskettäin. :)

   Poista