maanantai 29. kesäkuuta 2015

Muodin edelläkävijä


Meikäläinen on kuulkaas oikea trendsetteri. Aikuisten värityskirjat ovat nyt lyöneet Suomessakin itsensä läpi. Jonkinlaista väritysbuumia on aistittavissa. Ja mikäs siinä, mukavaa puuhaa. Itse löysin värittämisen riemun 2010 muinaisessa työpaikassani, jossa värityskuvia oli käytössä. Kotona googlasin hakusanoilla "printable coloring pages" ja tulostin kuvia omaankin käyttöön. Sitten löysin Adlibriksestä värityskirjat. Niiden haastavampien, aikuisille sopivien kirjojen löytäminen vaati vähän työtä, mutta taas ruutuun hakusanat "mandala coloring book" tai "geometric coloring book" ja johan löytyi mieleistä väritettävää. Nyt Adlibris on koonnut yhdelle sivulle kattauksen aikuisille sopivista värityskirjoista. Hyvä hyvä.

Menneen Pride-viikon tunnelmissa eksyin pitkästä aikaa HeSetan sivuille ja huomasin, että kevätkauden ajan on järjestön tiloissa kokoontunut aseksuaalien ryhmä. Edistystä! Kovin nikotellen on sateenkaaripiireissä nimittäin aiemmin suhtauduttu aseksuaalisuuteen. Tässä on hyvä kirjoitus aseksuaalisuudesta HeSetan sivuilla. Lue ja valistu!

Vielä sananen stressistä. Sitä nimittäin on täällä runsaasti tarjolla, kuka haluaa? Deadlinet painaa päälle, yhdistystoiminnassa olen yhtäkkiä vastuunkantajana kaulaani myöten ja kaikennäköistä muutakin pienempää ja suurempaa stressitekijää riittää. Kissan jatkuvasti vaivaavat korvat mukaanlukien. Valvoskelen öitä ja angstaan. Olen purkanut stressiä paitsi värittämällä, myös kuuntelemalla musiikkia (melko harvinaista minulle) ja tänään tehokuuraamalla kotia. Yllättävää kyllä tiskaaminen, imuroiminen ja kylppärin kaakeleitten hinkuttaminen loivat hitusen toiveikkaamman olon. I can do this! Yksi asia kerrallaan. 

6 kommenttia:

 1. Nuo on ihan huippuja kirjoja. Mä en tiennyt ennen sun blogiin eksymistä, että aikuisillekkin on omia kirjoja. Nyt nämä kirjat on tulleet esille viimein. Aikaisemmin suuri osa on varmasti värittänyt lasten kirjoja. Minäkin ostin lapselle kirjan ihan jotta pääsen itse värittämään. Sitten tätini sieppasi lasten kirjan ja värityskynät kans käteensä. Lapsihan on varmaan viisi viivaa saanu kirjaan piirtää :)
  Tuolla on viimein Marottan kirjakin myynnissä. Täytyy varmaan kohta tilata uusi kirja :)

  Stressiä ei kiitos. Täällä alkaa jo olla sellainen sekoilu mallillaan että taitaa riittää omat stressit.
  Mä en kauheasti aseksuaaleista tiedä. En tosin muutenkaan kauheasti kiinnitä huomiota muiden suuntaumuksiin.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima aikuisten värityskirjoissa on aika laaja, ei ole pelkkää mandalaa, jokaiselle löytynee jotain. Itse kyllä tykkään geometrisistä kuvioista. Täällä stressistä lähti tänään pieni osa pois, kun klinikkaeläinhoitaja sanoi, että EI tarvitse vielä varata kissalle uutta korvantarkistusaikaa. Noihin eläinlääkärikuluihin menee nimittäin julmetusti rahaa eikä tietenkään ole kivaa, jos kissa kärsii korvakipuisena...

   Poista
 2. Ajattelen sinua joka kerta, kun näen näitä aikuisten värityskirjoja. Olit ensimmäinen. Trendsetteri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ratsastanhan aina ja kaikessa muodin aallonharjalla... not. :D

   Poista
 3. Serlachius-museolla myydään talon omaa väristyskirjaa tarinoineen, siinä museon ihania maalauksia :)
  Aseksuaalisuudesta tiedän ja ymmärrän sitä hyvinkin - Setan sivuilla on paljon muutakin hyvää asiaa. Priden vuoksi en värittänyt fb-kuvaani, mutta koska lähipiirissä on asia on tuttu, olen sydämestäni mukana heidän elämässään muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Serlachius-museon uusin näyttely muuten kiinnostaisi minua kovasti! <3

   Poista