perjantai 19. kesäkuuta 2015

Kokkoa katsomassa

Tylsimyksen juhannusaatto. Kävin kotisaaren kalliorannassa mökkiläisten kokkoa ihailemassa. Paikalla oli muutama muukin. Tungos ja kylmyys - olisin kaivannut kipeästi hanskoja - ajoivat minut varsin nopeasti kotimatkalle. Olen asunut saarella kaksikymmentä vuotta, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin paikallisella kokolla. Lapsena oltiin aina mökkipaikan juhannusjuhlissa, siellä oli tikanheittoa, arpajaiset ja muurinpohjalettuja. Humppatanssit myös lopuksi metsästysmajalla. Teininä piti istua myrtsin näköisenä perimmäisessä nurkassa, ettei olisi tullut haetuksi tanssiin. Sehän olisi ollut kauhistus!

Mietin tässä leikilläni, mahtaako sananjalka kukkia tänä yönä vai vasta "oikeana" juhannuksena, ensi tiistai-keskiviikkoyönä? Virossa juhannus on vielä vanhalla paikallaan, ottakaa huomioon, jos olette ensi viikolla sattumalta matkaamassa lahden taakse lomailemaan. Lapsena muuten etsittiin sitä sananjalan kukkaa, samoin kerättiin seitsemää kukkaa tyynyn alle. En muista ilmestyikö sulho unessa - tuskin, koska olen sinkku edelleen.Kotona rappukäytävässä oli vastassa ihanat tuoksut: lettuja ja jotain sipulikäristystä. Ei valitettavasti tulleet tuoksut meiltä. Tämä tylsimys ottaa nyt kirjan käteen ja painuu yöpuulle. Huomenna blogissa on hieman kirjallista asiaa. Taianomaista juhannusta kaikille, kaikesta huolimatta!

10 kommenttia:

 1. Taianomaista juhannusyötä sinullekin! Kokolla kävin minäkin meren rannassa. Ja Arttu-kissan kanssa saunassa ;)

  VastaaPoista
 2. Komea kokko!
  Suloista suven juhlaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Upea kokko. Oikein mukavaa juhannuspäivää siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokko oli korkea ja komea, harmi ettei ole kuvaa siitä täydessä liekissä. Hyvää juhannusta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Täällä otetaan rennosti. ^____^

   Poista
 5. Oi ompa hieno kokko. Minäkin rahtasin rakentaa kokon. Tosin kokko tarpeet oli niin kosteita että enemmän se savutti kyllä, mutta paloipahan juhannuspäivänäkin vielä :)

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokossa oli ainakin ovi ja tuoleja. Ei meinannut syttyä tämäkään kokko kovin nopsaan. :)

   Poista