tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kissojakin kiinnostaa...

Pikkusiukku toi lastensa istuttamat tomaatintaimet tätilään kesälomahoitoon. Huh, aikamoinen vastuutehtävä pitää tomskut viikon ajan hengissä. Blythe-merkkinen puutarhatonttu kävi parvekkeella valvoskelemassa viljelyksiä. 


Ajattelin muuten tehdä siskontytölle korusetin, kunhan saan hommattua magneettilukkoja. Ovat käsittääkseni turvallisia lasten käytössä – avautuvat helposti, jos kaulanauha takertuu jonnekin kiinni. Sellainen koru voi kyllä helposti hävitäkin lapselta, mutta eipä ainakaan ole kuristumisvaaraa.Pitää kirjoittaa vähän kissa-asiaa. Sylvi kävi tosiaan kuukausi sitten rokotuksissa ja pyysin tsekkaamaan varmuuden vuoksi samalla myös korvat. Vasemman korvan mikroskooppinäytteessä oli jonkin verran hiivoja, mutta ei näkynyt tulehdusta vielä. Kissa sai Anivox-korvahuuhdetta ja sillä olen nyt lotrannut Sylvin vasenta korvaa. Äsken kävin kotikadun eläinlääkäriasemalla tilittämässä huoltani – korvasta nousee huikea määrä törkyä joka puhdistuskerralla. Ajattelin, että taas pitää varata lääkäriaika ja ehkä siirtyä siihen allergiaruokavalioon... mutta eläintenhoitajan mukaan voidaan vielä jatkaa näin, korvaa puhdistamalla, ja varata aika vasta sitten jos ja kun selvä tulehdus iskee päälle. Huh. Kukkaroni kiittää, ja Sylvi, joka kammoaa eläinlääkärireissuja ja kantokoppaan laittamista.

Vanha kuva Sylvistä. Katti ei ollut tänään ollenkaan kuvauksellisen näköinen. Yrmisteli vain kameralle.

4 kommenttia:

 1. Hauska toi eka kuva. Tomaatit vaativatkin paljon juotavaa, joten niitä ei voi jättää hetkeksikään kotiin yksin, kun lähtee lomalle, mutta uskon että saat pidettyä taimet hyvin hengissä.

  Toivottavasti se Sylvin korva paranee pikku hiljaa. Tossa kuvassa Sylvi on hieman epäilevännäköinen. Olisitko maininut sanan eläinlääkäri ääneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat vielä hengissä, jee!! :D Sylvi ei ole räpsinyt korvaansa, koputetaan nyt puuta, mutta tuntuu siltä, ettei tulehdusta tule tällä kertaa.

   Poista
 2. Miekin toivon että Sylvi säästyis eläinlääkäri keikalta.
  Tomatti pärjää hyvin, kastelet vaan aamusin kunnolla.
  Oikein mukavaa heinäkuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klinikan eläintenhoitaja sanoi, että jotkut kissat vain ovat "töhnäkorvia", pitää putsata korvahuuhteella säännöllisesti, ettei tulehdusta tule. Mukavaa heinäkuuta sinullekin! :)

   Poista