perjantai 19. kesäkuuta 2015

12 kuukauden valokuvaprojekti päättyi

Sain tänään päätökseen vuoden kestäneen kuvaprojektini. Valokuvasin kauppamatkani varrella olevaa puistokoivikkoa, yhden kuvan kerran kuussa. Aloitin viime vuoden heinäkuussa ja tänään otin viimeisen, kesäkuun kuvan. Olen iloinen, että kärsivällisyyteni riitti näinkin pitkään projektiin. Kuva kerran kuussa oli sopiva tahti. En ottanut kuvaa tiettyyn aikaan kuusta enkä päivästä, en edes ihan samoilta jalansijoilta aina. Silti vuodenaikojen vaihtelun huomaa hyvin tästä kahdentoista kuvan sarjasta. Talvi oli valitettavan vähäluminen, senkin huomaa näistä kuvista. Onnistuin muuten tallentamaan ensilumisateen joulukuun kuvaan! Katsokaapa muuten myös, miten maa vaihtaa väriä eri kuissa: kesäkuun kuvassa ruoho on kirkkaanvihreää, heinäkuussa jo kellertäväksi kulottunutta. 

Jaoin kuvat sarjoihin vuodenajoittain. Ensimmäinen kuvasarja alkaa tässä maaliskuusta ja vihonviimeinen kuva on helmikuulta. Suosittelen itse kullekin kuvaavalle henkilölle tällaista projektia. Kannattaa valita kuvauspaikka läheltä omia tuttuja kulkureittejä. Samoin suosittelen, että paikassa olisi lehtipuita tai vesistöä - ne tuovat vuodenaikojen vaihtelun erityisen hyvin esille.

Kevät.

Kesä.

Syksy.

Talvi.

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia.
  Mukavaa Juhannusta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyvää juhannusiltaa sinullekin!

   Poista
 2. Todella kiva kuva sarja. Todellakin näkyy kuukausittain miten luonto muuttuu. oikein hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle hyvää juhannusta! Lähden ihan kohta kokolle. ^____^

   Poista
 3. Vau! Todella upea lopputulos. Minun kuvatessa Tourujokea, siihen jäi tietyllä tavalla kiinni. Tuntui loppujen lopuksi hassulta kulkea paikasta ohi ilman että pysähyy kuvaamaan. Mutta kuvien koostaminen oli kivaa kun näki sen lopputuloksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasin saman ilmiön. Kun kuljen nyt koivikon ohi, panen merkille eri asioita siitä. Nyt juuri koivikossa kasvaa valkoapilaa. Melkein aloin hamuta vanhasta tottumuksesta kameraa esille.

   Poista