perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapun hajanaiset mietteet

Olen kuluneen viikon aikana ottanut vihdoinkin käyttöön älypuhelimen ja liittynyt Instagramiin, tosin en ole vielä ainakaan oikein hullaantunut kännykuvien jakeluun sitä kautta. Sivupalkissa oikealla on kuitenkin linkki Insta-tililleni sekä Blogipolkuun, joka on yksi mahdollinen tapa seurata blogipäivityksiä Blogilistan lopettaessa toimintansa kesäkuun alussa. 

Kännykän räpeltämisen vastapainoksi olen tehnyt mm. helmitöitä. Helmikirjottu ikoni edistyy yhä hitaammin, kun näitä väistämättömiä välitöitä pukkaa... Tällä kertaa tein siis helmikudottuja rannekoruja siemenhelmistä. Koruissa ei ole lukkoja, vaan olen letittänyt loimilangat nauhoiksi, joilla koru sidotaan ranteeseen.Apteekin lattialta löysin lantin, luulin euroksi, mutta onkin Bulgarian lev. Kolikon kuvassa on pyhittäjä Johannes Rilalainen. Otin talteen onnenrahaksi.


Ja kirjojakin olen lukenut. Olen kahlannut Süvahavvaa eteenpäin ja ilahtunut Henna-Kaisa Sivosen uutuudesta Mummoillen - Henkisen mummon käsikirja. Teoksen nimikin jo kertoo, että kyseessä on tuore ja aivan poikkeuksellinen aihevalinta. Kirja antaa lukijoille mummomaiset vinkit pukeutumisesta ruuanlaittoon ja sisustukseen. Parasta antia ovat mummojen haastattelut! Tämä kirja on myös visuaalisesti varsin miellyttävä. Pitkästä aikaa kirja, jonka haluaisin ihkaomaksi. Nyt opus on lainassa kirjastosta, ja sillä näkyy olevan paljon jonottajiakin.
Klara Vappen, bara vatten! Hookaksoota juomapullossa ja huomenna valitettavasti samaa ainetta tulee myös taivaalta. Siitä huolimatta aion mennä Käsityökortteliin Kamppiin. Raporttia seuraa.

10 kommenttia:

 1. Mikä tuuri löytää onnenkolikko.
  Kauniit helmirannekorut ja mietin juuri, että vasen rannekoru sopisi yhdelle pojistani, kun hän rakastaa värejä.
  Hyvää alkanutta toukokuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnenkolikko ehti jo hukkua tässä välissä, mutta se löytyikin juuri uudelleen! ^_____^ Vihreää toukokuuta!

   Poista
 2. Apua, pakko saada tuo käsikirja itselleen. Löysitpä sinulle sopivan onnenlantin. Tuo lantin kuva oli pakko osua kohdallesi. Hyvä, että hoksasit ottaa talteen. Iloista Vappua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on oikein huippu, kannattaa kyllä lukea tai edes selailla parhaat palat. Nuorehkot ihmiset tekemässä kirjaa vanhuksista - sitä ei usein tapahdu.

   Poista
 3. Hienot helmirannekorut! Hieno onnenlanttilöydös! Kivaa Vapunaikaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teen just kahdelle ihmiselle tilaustyönä tuollaisia samanlaisia koruja. ^_____^

   Poista
 4. Tosi kauniit rannekorut. Toivottavasti se ikonikin joskus valmistuu, koska ainakin alku vaikutti kauniilta. Hyvää alkanutta toukokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tiedätkö - se ikoni on vaan pakko vääntää valmiiksi ajan kanssa! Mutta sen tekeminen on todella hidasta. Helmet kiinnitetään yksi kerrallaan vieri viereen.

   Poista
 5. Ihania rannekoruja, sie oot kyllä oika korumestari :)
  Iloista toukokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyvää ja aurinkoista toukokuuta sinnekin päin!

   Poista