tiistai 12. toukokuuta 2015

Tirkistys makuuhuoneeseen

Unohdin Sylvin 11-vuotispäivän. Se olikin jo huhtikuussa. Eipä sitä olisi muuten juhlistettu, mutta tapanani on ollut ottaa syntymäpäivänä potretti kissasta. Tässä myöhästynyt kuva maukujasta. Ostin turkoosin päiväpeiton kirpulta ja leväytyin virkatun torkkupeiton sen päälle. Ei kulunut kuin hetki, kun Sylvi tuli makoilemaan peitolle. Olinkin ehtinyt jo vuoden verran varjella virkattua peittoani kissankarvoilta.


Makuuhuoneen kammottavaa sisustuksellista tilannetta pähkäilin täällä blogisssakin joskus viime vuoden puolella, ennen kuin suuri luuta lakaisi vanhat postaukset piiloon. Tilanne on aika tavalla kohentunut, kun kirjahyllynraato ja pari muuta loppuunkulunutta kalustetta lähti kierrätykseen. Kierrätysryhmästä löytynyt 50-60-luvun kampauspöytä on oikein kiva, eikä sänky enää huoju puolelta toiselle, olen saanut sen jalat fiksattua. Samoin tuon kampauspöydän jakkaran jalat.


Tavaroita on edelleen turhaan säilössä makuuhuoneessa, mm. vieläkin pari laatikollista postikortteja, vaikka niitäkin olen raa'alla kädellä karsinut. Myös kissan kuljetuskoppa ja ikävä kyllä myös kissan molemmat vessat majailevat makkarissa. (Toisessa Sypä käy isolla, toisessa pienellä hädällä - tämän halusitte varmasti tietää.) En ole löytänyt niille täydellistä paikkaa, kylpyhuonekaan ei oikein toiminut, eteisestä puhumattakaan. Myös makuuhuoneen valaistus on edelleen ongelmallinen - liian hämärä jopa makuuhuoneeksi - mutta se ei haittaa tähän aikaan vuodesta. Orvokkiverhot ovat samat vanhat, ja maton uusin jossain vaiheessa paksumpaan ja suurempaan, nyt on lattialla kaksi postimerkin kokoista ohutta räsymattoa. Viihdyn kyllä makuuhuoneessa paremmin kuin ennen. Huoneessa on nyt tilaa, ja olemassa olevat kalusteet pääsevät paremmin esille. Pitää miettiä valaistusasiaa syksyn tullen viimeistään. Valaistus on muutenkin kotini heikoin lenkki.

Olen unohtanut vinkata mäyräkamerasta. Sekin on virolainen. Kamera kuvaa pesäkumparetta koivikossa - kannattaa vilkaista iltasella, niin saattaa nähdä hauskat asukkaat. Mäyrät ovat keränneet viime päivinä heinää pesänsä pehmusteiksi.


Nyt kokkailemaan... jotain. Ilmeisesti taas muusia ja soijanakkeja. On vaan niin hyvää. Kivaa viikkoa kaikille.

Kirsikka kukkii äitienpäivänä.

10 kommenttia:

 1. Paljon onnea Sylville! Upea peitto! Ei ihmekkään että hän heti kävi makoilemaan peitolle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi kiittää! Tuo pikkuinen torkkupeitto on viime vuoden tuotos. Nyt pitäisi viimeisellä toinen, isompi.

   Poista
 2. Ihana peilipöytä! Meilläkin on kissojen toinen vati yläkerran makkarissa ja toinen mun pienessä työhuoneessani. Keittiö, olkkari ja vessa on niin pienet ja täydet, ettei sinne sovi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jonnekin ne kissanvessat vaan pitää laittaa... :P En tykännyt, että kylppärin lattialle tuli kissanhiekkaa. En kyllä tykkää siitä makuuhuoneessakaan, mutta mutta...

   Poista
 3. Ihana virkattu peitto. Väritkin korostuvat nätisti valkoisen reunalangan avulla. Itse olen yrittänyt aloittaa peiton virkkaamisen ja se aina jäänyt ajatuksen tasolle. Jospa tänä kesänä virkkaisin yhden vaunupeiton tulevalle kesävauvalle.
  Peilipöytää olen katsellut, josko hommaisin joskus, kun äidilläni oli sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on toinen (vähän isompi) peitto kesken, siinä on luonnonvalkoiset reunat. Myös musta reuna korostaisi värejä kivasti.

   Poista
 4. Onnea Sylville <3 Mummon neliö shaalia metsästän kirppareilta, vielä löytämättä. Aivan ihanat värit sinun shaalissa ja voi että miten upea vanhan ajan kampaamopöytä. Todella kaunis <3 Hih selvästi pidät myös kynsilakoista, kuten täälläkin. :)

  Meidän kisupojat täyttävät juuri 12-vuotta ja toinen on selvästi jo hieman väsyneempi ja retket ulkona ulottuat enää oman pihan ympäristöön, kun joskus oli karussa 4-viikkoakin kesäkuumalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi kiittää! Joo, tykkään kynsilakoista myös, ja saa olla rätväkkääkin väriä, vaikka tummaa vihreää tms. ihan mieluusti. :D Mutta mun kynnet meni ahkerasta lakkailusta vähän huonoiksi, niin nyt olen pitänyt taukoa.

   Poista
 5. Onnea 11-vuotiaalle Sylville!
  Vaikka hieman jälkijunassa ollaankin.. :)

  Meidän kissat ovat nuorempia. Vanhempi täyttää loppukesästä 7-v ja nuorempi on arviolta noin 6-vuotias, löytökissa kyseessä niin ei ole ihan tarkkaa tietoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, maukuu Sylvi! Ja lämpimästi tervetuloa blogin lukijaksi. :)

   Poista