keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Teekuppi ja sen kaverit

Tervetuloa virtuaalisille teekutsuille. Seuraa suuri juoma-astia-arvostelu. Jostain kumman syystä teenystävän kaappiin pyrkii kertymään näitä kippoja ja kuppeja ylenmäärin. Eiköhän tässä ole jo riittävästi? Ainakaan eivät ole kupit loppuneet kesken, kun vieraita on tullut enemmänkin kylään. Käyn nyt läpi kuppikokoelman helmet teenjuojan näkökulmasta. 

Aloitetaan siis. Muumimukit. Sanotaanko näin, että yhtään enempää en tarvitse, näitä on muistaakseni yksitoista erilaista. Rakkaus-muki (kuvassa) on ehkä rakkain tai sitten se uusi Pidä Ruotsi siistinä tai kenties Toven 100-vuotisjuhlamuki. Perusmuki, Teema-mallistoa, ei oikeastaan herätä mitään intohimoja ennen kuin kylkeen on lätkäisty muumin kuva. Kummallista. Nämä ovat arkimukejani, mutta kivat käyttää myös, jos on paljon vieraita. Jokainen erottaa kipponsa, kun mukissa on eri kuva.


Sitten pienet sinivalkoiset korvattomat teekipot. Kuviointi ulottuu osassa myös kupin sisäpuolelle. Näitä on kolme vähän eri kuvioinnilla, olisivatkohan Indiskasta takavuosina haalitut. Tai Mokosta? Näitä käytetään silloin, kun halutaan leikkiä teehifistiä. Kuppi on pienehkö, eikä korvattomana sovi kiireiselle teenjuojalle (eihän teetä saakaan juoda kiireessä!) - polttaa näpit. Sievät kupit. Kuvan kiinalainen teekannu on jo aikaa sitten pudotettu lattialle ja hajotettu säpäleiksi. En omista tällä hetkellä teekannua. (Asiantila muuttuu ehkä jo perjantaina, en malta odottaa!)


PipStudion vaaleansiniset lintukupit aluslautasineen. Kuviointi jatkuu kivasti kupin sisäpuolella. Nämä ovat "paremman vieraan kupit", mutta arjessakin mukana, vaikka aluslautanen on vähän turhaa hienostelua useimmiten. Näitä on kaksi kappaletta. Kupit saisivat olla hiukan ohuempaa ja kevyempää posliinia minun makuuni. Olisivat vielä hienommat sillä tavalla.


Näitä ohutta lasia olevia teemukeja on kolme. Erikoisuutena näissä on tilava muovinen siiviläosa ja kansi. Erittäin hyvä hauduttaa irtoteetä näissä. Kansi imeytyy siivilään sen verran tiiviisti, että nupista nostamalla saa siivilän kätevästi poistettua kupista. Kuppi on myös sopivan kokoinen. Sen korva vain on hitusen liukkaan tuntuinen, kuppi meinaa luistaa kädestä juodessa. Ei ole iso ongelma kuitenkaan. Tykkään.


Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä Marimekon oranssi Primavera-muki. Ainokainen kappale laatuaan. Mukavan tilava, kivan pyöreälinjainen ja ohutta materiaalia - selvästi ohuempi kuin muumimukit. Tämä on se kaikkein arkisin ja sitä myöten ehkä myös käytetyin teekuppini, jossa höyryää tälläkin hetkellä Ceylonin Adam's View -tee.


Lopuksi vielä uusi teelöytö oman kaapin pohjalta. Korkkasin tämän Forsmanin Syysunelma-teen, vaikka kevättä vasta eletään. Kyseisen pakkauksen päiväykset paukkuvat kuitenkin jo alkusyksystä, joten paras aloittaa juominen jo nyt. Teehän on tuoretavaraa, joka ei säily vuosia, tätä jaksetaan teekaupoissa ja -tilaisuuksissa ja -kirjoissa toistaa. Syysunelma on mustaa Ceylonia, jossa on lisänä omena-, hunaja- ja mustikkaöljyä sekä mustaherukan marjoja. Viimeksimainitut antavat teehen kirpeähkön säväyksen, muuten juoma on ilmeisesti hunajasta johtuen makeahkoa. Ei tämä ole maustetun lempiteeni, Forsmanin Kultaisen omenan, voittanutta, mutta ihan mukavaa vaihtelua. Useimmiten kuitenkin valitsen maustamattoman mustan kuppiini. Vihreää teetä en osaa oikein juoda vieläkään.


Nyt on teidän vuoronne, ottakaa mieleisenne teekuppi ja viettäkää hetki höyryävän juoman parissa!

"Seiso epätoivon kuilun partaalla,
mutta kun olet putoamassa sinne,
astu askel taaksepäin
ja juo kupillinen teetä."
- Arkkimandriitta Sofroni

14 kommenttia:

 1. Mä olen enemmän kahvin ystävä. Teetä tulee juotua lähinnä iltaisin iltapalan yhteydessä. Mulla on mökillä kahvikuppina juuri tuollainen Muumi-muki, joten noista mukeista se on ehdottomasti mun suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä join teatteriaikoinani kahvia! Se oli 1994-95, jolloin pestauduin yhteen harrastajateatteriin dramaturgioppiin. Halusin päästä silloin opiskelemaan dramaturgiaa. Kyseisessä teatterissa juotiin vain ja ainoastaan kahvia. :D

   Poista
 2. Piti jo aiemmin kysäistä kuvan neljä teekupista, kun joskus niistä jo aiemminkin postailit , että mistä noita ihanuuksia saa? Ja on ihanaa kun saa kupin ja teen valita fiiliksen mukaan - vaikkei kaikki ymmärrä sitä kuppien ja teelatujen määrää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasinen siiviläkuppi on Mangragora-nimisestä tee- ja kahvikaupasta Rovaniemeltä. Heillä on nettikauppakin.

   Poista
 3. nuo PiP kupit on niin ihania - mulla on niitä pari vaaleanpunaisena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaaleanpunaisina myös suloisia. PipStudiolla on muutenkin vaikka mitä ihanuuksia...

   Poista
 4. Vitsi tulin tänne niin innoissani. Ihanaa Liiolii, että on toinenkin "kuppihörhö", luulen kyllä että meitä on aika paljon <3

  No arvaa vaan kuka on kerännyt erilaisia Teema mukejakin, aina 2kpkl kutakin väriä. Ei niin ihmeellisiä yksinään, mutta keskenään ilotulitusta. :)

  Sitten on vielä Teema joulumukit, niitäkin on tullut kerättyä ja Muumeja. Disney mukit ovat sitten oma lukunsa.

  Moko ja Indiska ovat muuten niin ihania kauppoja, oletpa ihanat teehommelit Mokosta löytänyt ja entäst tuo Pip, ah rakastan niitäkin ja Marimekkoa, voi mahoton. Pip mukeja löytyy meiltä pari kappaletta ja ne on saatu lahjaksi. :)

  Ihania teehetkiä Liiolii, olipa kiva postaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. ^____^ Mistä niitä Disney-mukeja muuten oikein löydät? En ole ikinä nähnyt missään sellaisia. Moko on ihana tosiaan, harmi kun se muutti keskustasta (vähän) kauemmaksi, ei tule niin usein käytyä enää.

   Poista
 5. Minä olen nykyisin pudonnut enemmän kahvinjuojien leiriin. Kupin pitää olla iso tai siitä ei tule kun pahalle tuulelle. Noita muumeja löytyy meiltäkin, mutta ne alkaa pikku hiljaa kyllästyttää ja niihin kun ei tunnu mahtuvan juuri mitään. Nuo sinun siniset kupit sen sijaan ovat hurjan suloiset :) Primaverat on kanssa kivan malliset ja ihanan pirteän värinen.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Primavera imaisee itseensä mukavasti juomaa, siitäkin hyvä kuppi.

   Poista
 6. Kivoja mukeja sulla! Mulla on iso muumimukikokoelma, mutta kaipailen siihen vähän jotain vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vaihtelu virkistää tässäkin. Nyt tosin olen ihastunut taas noihin pieniin sinivalkoisiin kuppeihin enkä muita käyttäisikään. :D

   Poista