perjantai 8. toukokuuta 2015

Ruoholahdesta Regattaan

Heipä hei. Uudenkarhean älykännykän aiheuttama someyliannostus alkaa taittua, kykenen taas päivittämään blogianikin, heh. Taisin luvata käsityökorttelista rapsan, mutta valitettavasti yhtään kuvaa en sieltä ottanut - satoi vettä, mikä latisti tunnelmaa. Kurja kyllä. Mutta oli kiva tavata Susanna ja Soja, nuo Itä-Suomen käsityöläisihmeet. Eilen olin taas Hakaniemessä Hepan kanssa shoppingilla. Maltilliset mutta sitäkin tarpeellisemmat ostokseni rajoittuivat pikkuiseen helmilankarullaan Figuluksesta, sieltä Hakaniemen hallin yläkerran helmikaupasta.

Tänään tuli käppäiltyä siskon kanssa Ruoholahdesta Hietaniemen hautausmaan halki Cafe Regatalle. Olisin voinut pukea vähän paksumman takin päälle, oli yllättävän vilakkaa. Mutta kevään merkkejä näkyi joka puolella. Näin kivitaskunkin.


Kuuluisuuksien hautoja oli vaikka millä mitalla. Ja unhoon jääneiden ihmisten vielä enemmän... Ihan yhtäkkiä huomattiin seisovamme Krohn-Kallas -suvun haudalla. Julius Krohn oli merkittävä kansanrunoustieteilijä. Aikoinaan kun luin yliopistolla sivuainefolkloristiikkaa, Krohn tuli varsin tutuksi. Samassa haudassa lepää myös Krohnin tytär, kirjailija Aino Kallas, jonka elämä kuljetti Viroon...Vihreää puskee esille joka paikasta nyt...


Määränpää, Regatta-ulkoilmakahvila meren rannalla. Tämähän on varmaan monille tuttu omaperäinen vierailukohde. Korvapuustit olivat tuoreita ja hyviä, korttimaksu ei tuolla ikävä kyllä kelvannut. Pihamaalla oli ihan hullunkesyjä naakkoja. 


En muista olenko täällä blogin puolella koskaan kertonut, että olen jo vuosia harrastanut myös tällaisten realististen eläinfiguurien (Schleich ja Papo lähinnä) keräilyä ja valokuvaamista ulkoilmassa. Vähän taukoa on ollut välissä. Tänään laukun taskussa matkasivat Schleichin mäyrä ja kettu, joita yritin kuvailla sopivissa kohdissa. Mäyräkuvat epäonnistuivat, mutta tämä yksi kettuotos on aika elävä. Valo on tosi tärkeä näissä kuvissa. Se ei saa olla liian kirkas. Pehmeä varjo on melkein parempi kuin luonnoton paiste, joka paljastaa hahmon muovisuuden armotta. Eläinfigukeräilijöille on olemassa kansainvälinen, aktiivisesti toimiva keskustelufoorumikin. Porukkaa on siellä ympäri maailman ja ikäjakaumakin on 13-vuotiaista seitsemänkymppisiin.


Keräily on verissä... Muumimuki"kokoelmani" jatkoksi tuli tänään "Pidä Ruotsi siistinä" -erikoismuki. Tilasin kyseisen kipon Ruotsista jo maaliskuussa. Pari kuukautta piti odotella, mutta nyt ihana merihirviöllä varustettu muki on hyllylläni. Ja ehdottomasti näistä kaikista mukeista myös juodaan teetä - eivät ole siis mitään koristeita!


Uusi Ortodoksiviesti tuli tänään. Lukemista riittää, sillä sain myös maaliskuun Tiede-lehden numeron, jossa on juttua Jokiniemen arkeologisista kaivauksista ja erityisesti paikalta löytyneistä ihmishahmoisista savi-idoleista. Minähän olin viime kesänä yhden päivän kuopimassa maata noilla kaivauksilla. Mitään superlöytöä ei omaan rikkakihveliin osunut, mutta kampakeramiikkaa kuitenkin. Oli muuten viime kesän huippukokemuksia! Mitähän kivaa tekisin tai testaisin tulevana kesänä?

12 kommenttia:

 1. Tuo Recatta on kyllä niin ihana paikka <3 En ole sitten joulun käynyt, täytyykin taas mennä.

  VastaaPoista
 2. Recatassa en ole käynytkään. Pistänpä kesää varten paikan muistiin. Meillä myös Muumi- mukit ovat jatkuvassa käytössä. Ne piristävät kummasti ankeaakin aamua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä visiitti. Kahvila on siellä aika lähellä Sibelius-monumenttia, mutta ihan rannassa.

   Poista
 3. Eipä ole tullut käytyä Regatassa. Hyvä tietää, ettei korttimaksu onnistu. Kiva tietää, että joku muukin kuvailee eläinfiguureja. Mulla on vain sellainen ankka, jota kuvailen mökillä veneilyreisuilla, mutta ihan haukaoja kuvia välillä saa aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa - sittenhän meitä figukuvaajia on jo kaksi! :D (Oikeasti, siellä eläinfiguurifoorumilla on todella monta muutakin.)

   Poista
 4. Ihana lenkki ja Hietaniemen hautausmaa on kaunis paikka. Siellä se meidänkin sukuhauta on, tosin taidanpa kuulua nyt ukkelini sukuun...

  Oi Muumit sentään, Pidä Ruotsi siistinä mukia tilasin tuplat tytöille, muki on mielestäni aivan ihana, koska siinä on Merihirviö. Lemppari kesämukikin keltaisista on juuri Merihirviöllä varustettu.

  Oikein mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sukuhauta... Mua vähän harmittaa, että ortodoksinen hautausmaa on hirveän meluisan autotien varressa. Että tavallaan jo tietää, että oma hautapaikka on luultavasti melko meluinen... :P Vaikka ehkä sillä ei sitten hirveästi ole väliä itselle, kun sinne hautaan joutuu. :F

   Poista
 5. Kiitos mukavasta eilisestä iltapäivästä. Mulla ostokset vähän karkas käsistä, mutta nyt mulla on helmikudontakehys, lankaa, neuloja, helmiä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Sun ostokset oli kaikki tarpeellisia kuitenkin. :) Ota yhteyttä, kun loimenluonti tulee ajankohtaiseksi.

   Poista
 6. Oih, tuo AinoKkallas triviatieto oli varsin ihana yllätys.
  Tällä puolella ruutua kun löytyy yksi Aino Kallaksen runoista pitävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! :) Kallaksen-Krohnin sukuhauta oli aika vaatimaton loppujenlopuksi, Aino Kallaksenkin nimi melko pienellä. Kuitenkin mukava löytö ihan sattumalta sieltä tuhansien muiden hautojen joukosta.

   Poista