maanantai 25. toukokuuta 2015

Raapale festareista

Festariraportti jää hyvin suppeaksi, sillä katselin Maailmaa kylässä tällä kertaa vain esittelypöytämme takaa. Sää suosi lauantaina - tein kaksi vuoroa käyden välillä kotona ja vasta lopulta pois lähtiessäni alkoi sataa. Olin siis ortodoksisen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Filantropian pöydässä vapaaehtoisena. Filantropia on pienehkö suomalainen järjestö, joka avustaa paikallisia projekteja Itä-Afrikassa (Etiopia, Kenia, Tansania) ja Itä-Euroopassa (Moldova) sekä antaa katastrofiapua sinne missä sitä milloinkin tarvitaan. 

Näitä värikkäitä kenialaisia helmiä oli myynnissä pöydässämme. Niiden tuotolla ostataan kuukautissuojia kenialaisille tytöille, jotta nämä pääsevät kouluun myös menkkojen aikana. Helmet on siis valmistettu rullaamalla paperisuikaleista, ja ne on vielä lakattu koviksi. Aika kivoja!


Väkeä oli varsinkin myöhemmin iltapäivällä tosi paljon, moni pysähtyi juttelemaan ja ottamaan esitteitä. Pöydässämme ollut euron aarrelaatikko veti ihmisiä puoleensa tonkimaan löytöjä. Siellä oli kaularistejä, magneetteja, tuohivihkoja ja muuta sälää. Etiopialaista kahvia ja ikoneja ja muuta sellaista oli myös tarjolla. Taisimme tällä kertaa olla ainut ortodoksinen järjestö festareilla. 


Filantropiaan ja sen toimintaan voi tutustua seuraavaksi ainakin Ortodoksisilla kirkkopäivillä Lappeenrannassa. Ne ovat elokuun lopussa. Mietin vielä lähtisinkö sinnekin vapaaehtoiseksi. Junamatkat vaan ovat aika kalliit, ja toki muitakin kuluja tulisi... Pohditaan asiaa. Haluaisin kyllä kovasti sinne. Lappeenranta on mukava kesäkaupunkikin kaiken lisäksi.

6 kommenttia:

 1. Upeassa ja tärkeässä työssä olitkin.
  Miulla on tuollaset paperihelmet, ja ne on aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa antaa pieni työpanos Filantropialle ja kirkolle.

   Poista
 2. ♥niin kauniita helmiä, mullakin taitaa olla tuon tapaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt tehdä itsekin näitä tällaisia paperihelmiä suikaleista rullaamalla, mutta ei niistä ole tullut noin kivoja.

   Poista
 3. Olisi ollut kiva käydä festareilla, mutta viikonloppu meni aamut töissä, enkä sitten jaksanut lähteä enää Helsingin keskustaan.

  Ei sitä tule aina ymmärrettyä miten pienestä voi olla koulunkäynti kehitysmaassa. Toivottavasti siis saitte myytyä paljon noita helmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa helmet eivät kauheasti tainneet myydä, kun samantapaisia oli muillakin kojuilla tarjolla. :/

   Poista