sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Nepalilaista teetä

Nyt kuulkaas löytyi uusi suosikkitee. Mandragorasta saapui nimittäin lähetys mukanaan uusi teekannu, ihanainen lasinen puolen litran astia, jonka nimesin Pirkoksi. Edellinen pyöreälinjainen kahden litran teekannuni oli nimeltään Elsa, mutta myin sen pois turhan suurena ja hankin tämän sinkkutalouteen sopivan Pirkon tilalle. Pirkko siis tunnetun teenystävän Pirkko Arstilan mukaan. Niin mutta se uusi tee. Tilasin vain yhden paketin teetä (koska edellisiäkin on, ja koska tee ei säily kauaa hyvänä kaapissa, kuten taisin kertoakin), mutta valinta osui täydellisesti nappiin: Nepal Fikkal Ilam SFTGFOP1 CL. Olen tähän mennessä juonut vain kiinalaista tai intialaista tai joskus harvoin kenialaista teetä. Nepalilainen kevätsadon tee on loistava uusi tuttavuus. Mustaa teetä, mutta väri on hyvin hento, okrainen, ja tuoksu on miellyttävä. Tämä on hyvin pehmeä tee, ei kitkeryyttä häivääkään.

Nyt sitten tarvitsisin teehifistien apua. Mitä tarkoittaa tämän kyseisen teen nimessä tuo 1 CL? Selvitin jo, että SFTGFOP tarkoittaa seuraavaa: Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe = erittäin korkealaatuista dargeeling-teetä, teessä on hienoja ensimmäisen sadon kokonaisia lehtiä ja paljon kärkisilmuja.


"Luontokuvaustakin" on taas harrastettu. Virolaisessa hirvekaamerassa näkyi eilen ruokintapaikalla joku sarvipää, onko tuo nyt sitten peura? Olen käsittämättömän huono tunnistamaan hirvieläimiä. Napsaisin kuvakaappauksen.


Alutagusen karhukameraa olen myös silloin tällöin iltasella vilkuillut nähdäkseni metsän kuninkaan, mutta toistaiseksi olen bongannut ruudulta vain supikoiria ja lähes aina myös käpytikan. Ihana lintukonsertti tuolla metsässä juuri nyt: peippoja ja käki.

Aamulla kävin myös meren rannalla ihailemassa luontoa IRL. Näin haapanoita ja hanhia sekä telkän. Satakielet lauloivat rantapuistikossa. Aika ihana ilma. Mutta nyt toinen satsi teetä, kiitos.

4 kommenttia:

 1. Oih, kuulostaapa miellyttävältä mustalta teeltä. Täytynee joskus hankkia, jotta pääsee maistelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvää teetä, vielä alkuinnostuksen jälkeenkin. Mandragorasta saa tilattua.

   Poista
 2. Tuo tee on jo helkullisen näköistäkin. Pitääkin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testaamista! Tuoksu on myös loistava.

   Poista