lauantai 28. maaliskuuta 2015

Niinestä mittaa

No niin. Seuraa raporttia keskiviikkoillan niiniompelukurssista ja sen luovista jälkiseuraamuksista. Kurssi pidettiin tosiaan Lankakauppa Snurressa, joka oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta ihanaksi osoittautunut luonnonlankojen kauppa Kampissa. Kiva, että lopettaneen Novita Delin tiloihin saatiin lankakauppa - ja tosiaan ehkä hitusen erilainen kuin ihan peruslankakauppa. 

Illan mittaisella kurssilla opeteltiin niiniompelutekniikka, jolla voi tehdä vaikkapa koruja, koreja ja muita sisustustuotteita. Materiaalina oli Adriafilin Rafia, litteä kivasti kahiseva ja tasalaatuinen niinilanka, joka on valmistettu raffiapalmusta. Tylpän kanavaneulan avulla kuitua pistetään sitten mutkalle. Aluksi tuntui, etten hiffaa ikinä tekniikkaa, minun on yleensäkin vaikea hahmottaa mitään malleja, mutta sitten pääsin alkuun, ja sykerön jälkeen työ alkoikin edistyä kuin itsestään. 

Myöhään illalla kokeilin aloittaa vielä uuden työn, jotta oppisin varmasti "magic ring" -tyyppisen aloituksen. Tein parit lätkämäiset korut niinipylpyrästä ja puuhelmistä Hepalle ja Kosotädille. Niinen kanssa sopivat yhteen muut luonnonkuidut, miksei puuhelmien sijaan myös vaikkapa huopapallerot. Torstaina kokeilin vielä pienen kipon punomista. Syntyi vielä vähän epätasainen, mutta muuten kelpo pikku astia. Täytyy sanoa, että hurahdus tapahtui ja mielessä polttelisi kyllä jonkin hitusen isomman, ehkä kannellisen rasian tekeminen niinestä. Tekniikka ei ole maailman nopein, mutta aikaahan minulla on...

Koru Hepalle. NIiniympyrä ja puuhelmiä.

Tässä materiaali, josta työt tehdään.

Punottu kipponen. Ensi kerralla vähän siistimpää jälkeä sitten.

10 kommenttia:

 1. Ihania nämäkin työt, tuota omaani hypistelen vähä välilä, se on vaan niin ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Materiaali on mukavan tuntuista, eikös!

   Poista
 2. Oho voi vitsi kun tuli hieno. Tähän taas pakko todeta, toiset ne osaa. <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Hyvää... hmm... keskiviikkoa... miten mulla aina venähtääkin kommentteihin vastaaminen. :o

   Poista
 3. WAU! Tosi hienoja! Onko raskasta hommaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oikean käden etusormenpään huomasin hieman puutuvan neulan työntämisestä. Ja oikea käsi vähän väsyi. Muuten ei raskasta, mutta innostuin tekemään näitä pitkään ja hartaasti.

   Poista
 4. Kiitos korusta. ja se tuntuu myös kädessä miellyttävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Materiaali on tosiaan mukavaa, myös työstää.

   Poista