lauantai 7. maaliskuuta 2015

Isoäidinkolmio harteille

Aamulla löysin tuoreet suomennokseni revittyinä roskiksesta. Asialla oli taas kerran turhaumiaan aamuyöstä purkanut kissa. Ennenkin Sylvi on silpunnut papereita, mutta nyt huvitti printtien päätyminen paperinkeräykseen. Noukin paperit talteen ja silittelin pahimmat rypyt pois. Käännöstyö jatkuu. 


Kuvassa on se eilen valmistunut hartiahuivini. Isoäidinkolmio kirkkaanvalkoisesta Nallesta sini-viher-turkooseilla koristeraidoilla ja nirkkoreunuksella. Koukku oli 3,5. Kuvasin huivin pyykkinarulle ripustettuna aamun ankeassa harmaudessa, tuuli vähän lerputtaa tekelettäni kuvassa. Oli kyllä melkein liiankin helppo ja yksinkertainen malli. Meinasi alkaa puuduttaa tämän nykertäminen. Toisaalta huivia oli kiva virkata toisella silmällä Youtuben videoita katsellen - ei vaatinut kovinkaan tarkkaa keskittymistä siis. Seuraavaksi teen jotain hitusen haastavampaa. Tekisi mieli virkata ainakin afrikankukkia, josko saisi torkkupeiton niistä aikaiseksi. Kuusikulmion malli on kyllä hiukan hankala tilkkupeitoissa, mutta kokeillaan mitä syntyy.

Helsingin seudun kirjastoista poistuivat kirjojen varausmaksut ja tämä on lisännyt ainakin minun kohdallani kirjaston käyttöä selvästi. Lähikirjastossani on varsin suppea valikoima ja useimmiten haluamani kirjat täytyy tilata toiselta puolen kaupunkia. Nyt varasin kaksi aivan uutukaista kirjaa: Mummoillen - Henkisen mummon käsikirja (kiitos pikkusiukulle vinkistä) ja Kevätihmisen puutarhakirja (vaikka olen puutarhaton kevätihminen). Olen pitkän varausjonon hännillä, mutta esittelen kirjat heti luettuani täällä.

9 kommenttia:

 1. Lapsi on terve, kun se leikkii. Siis Sylvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanalla leikkii :)
   Aaltoilua on täälläkin. Seuraavaan postaukseesi viitateen. Valoa kohti!

   Poista
 2. Oi miten upea ja on sinulla touhukas Sylvi. Meidän Osku ja Onni raapivat kynnysmattoihin innoissaan ja toki vessapaperi on ikuinen lemppari. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa Tiia lukijakuntaan mukaan. ^______^

   Poista
 3. Ihana tuo huivi, niin kauniit värit.
  Sylvi varmaan vaan tarkasti tekstisi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Sylvi oikolukee. :) Ja huivi-ideasta kiitos kuuluu sinulle. Nyt teen niitä afrikankukkia sitten vaihteeksi.

   Poista