torstai 19. maaliskuuta 2015

Ilahdutushaaste ja katumustakin

Kiitos paljon runsaista kommenteista edelliseen postaukseeni. Ja iso kiitos Susannalle, joka tuolta itärajan tuntumasta työhuoneeltaan lähetti minulle ilahdustushaasteen. Näin kuuluvat sen säännöt:

° Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat. Saat itse päättää haastettavien määrän. 

° Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!

° Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.

Minä ajattelin heti haastaa tähän Kosotädin, sillä hän on ilahduttanut minua paitsi kotoisalla karjalanmurteella kirjoitetuilla blogijutuilla, myös kannustavilla kommenteilla ja tietysti virkkaus- ja muilla käsityöideoilla, joita hänen bloginsa on pullollaan. Ja haastanpa vielä toisenkin bloggaajan mukaan tähän elikkäs Hepan, jonka kanssa meillä on viime aikoina treffaaminen syystä jos toisesta lykkääntynyt aina eteenpäin. Nyt on taas tällit merkattu kalenteriin ja Hepa saa minulta pienen yllätyksen, kunhan tapaamme.

Vaalea "ykkösorkideani" on jälleen kukassa. Tämän ostin Hulluilta Päiviltä pari vuotta sitten. Kukkii aina uudestaan.
Katumustakin on ollut ilmassa. Ennen pääsiäistähän on tapana käydä ripillä eli osallistua synnintunnustukseen eli katumuksen sakramenttiin. Eilen kävi rippi-isä kylässä ja tuli tosiaan ripittäydyttyä. Se on aina etukäteen yhtä hermostuttavaa kuin hammaslääkärille meno, mutta jälkeenpäin tuntuu hyvältä. Minulla on ollut sama rippi-isä vuodesta 1998, mikä on hyvä juttu. Kerran Virossa kävin synnintunnustuksella ihan vieraalla papilla (siellä oli systeemi, että kaikki ehtoolliselle haluavat kävivät melko nopeasti synnintunnustuksella ennen palvelusta) ja paniikissa unohdin paitsi syntini myös sen miten viron kieltä puhutaan. Ja kompastuin lahjakkaasti tullessani alas kliirossilta eli siltä korokkeelta, joka ortodoksisessa kirkossa on ennen ikonostaasia. Tuli siinä silloin tehtyä maahankumarrus ihan vahingossa Viron metropoliitta Stefanoksen edessä, heh.

Kissan metkuista piti vielä kirjoittaa. Sylvi herättää minut jo ennen kuutta rynkyttämällä vaatekomeron ovea. Tahtoisi aamupalaa jo auringon noustessa, itse asiassa jo vähän ennenkin. Valitettavasti oven rynkytys taitaa kuulua myös naapuriin... En tiedä mitä keksisin - rakennanko vaatekomeroiden ovien eteen barrikadit yön ajaksi? Toisaalta Sypä rynkytti myös kylpyhuoneen ovea tänä aamuna. Jos alan nousta puoli kuudelta antamaan aamupalaa, kissa oppii pian yhä aikaisemmaksi herääjäksi. Montako kertaa päivässä ruokitte kissanne, te kissaihmiset? Ehkä lisään Sylville ruokintaohjelmaan vielä myöhäisiltapalan, jotta kissalla ei olisi niin hirveä nälkä heti aamusta. Tätä ovien rynkytystä on jatkunut sen kuusi vuotta, jonka kissa on täällä kohta asunut - aiemmin patoutumat purettiin vain akvaariokaapin oveen, mistä lähti kyllä myös mojova ääni.

EDIT. Ai niin. Kaikki muut ovat nähneet vuosikymmenen upeimmat revontulet, mutta minä menin tuona kyseisenä taivaantuli-iltana nukkumaan klo 18.30. Kyllä.

4 kommenttia:

 1. Voi kiitos siulle haasteesta, mutta niiko jo huomasit se on miulla ollut.
  Ihanaa kevättä siulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, ihanaa kevättä. Mutta mihin se nyt livahti - täällä sataa räntää? :D

   Poista
 2. Haa, minäkään en nähnyt niitä revontulia ja sitten seuraavana päivänä sain katsoa Facebookista, miten meidän kylän päällä oli loimoteltu ihan urakalla! Ja mitä tein minä siihen aikaan? Ompelin Kenille tuhkimopukua. Hohhoijaa.

  Oi, mua nauratti tuo sun syntiinlankeemuksesi metropoliitan edessä. Herätit varmasti sympatiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näit sentään näköjään auringonpimennyksen, täällä oli pilvistä. Jännä valaistus kyllä tuli, semmoinen iltahämy keskellä päivää.

   Poista