tiistai 24. helmikuuta 2015

Vihreää ikkunalaudalla

Jokakeväinen viherkasvi-innostus on taas täällä. Valkoinen Phalaenopsis-orkideani on nupulla ja rahapuu kukoistaa. Kolmanneksi kasviksi hankin autioita ikkunalautoja piristämään puuvartisen aralian. Olisikohan se ollut sulka-aralia nimeltään? Katsotaan, miten kauan saan hauskan kasvin pysymään hengissä. Kukkakaupasta jäi mieleen myös vaaleanpunainen kaunis orkidea, jossa oli kaksi kukkavanaa, mutta hillitsin toistaiseksi itseni enkä sortunut ostamaan. Pitää varmaan kysellä tutuilta jotain pistokkaita, ihan peruskaveja kuten rönsyliljaa ja isokirjopeippiä eli värinokkosta vaikka. Mehikasveista haluaisin lääkealoen.
Kotona on tänään kuurattu ja imuroitu. Kaupasta haettu kilokaupalla kissanruokaa - Mustissa ja Mirrissä kun oli Sylvin syömät märkäruoat -41% alennuksessa. Tarjoushaukkana siis sinne. Tällaista hyvin arkista elämää, jossa suurimpia iloja on valita marketissa uuden hammasharjan väri: ostaisinko tällä kertaa violetin vai vihreän. (Ostin vihreän.) Ilonaiheena on myös kissan vähän parempi vointi. Eläinlääkäri jatkoi tosin lääkekuuria vielä viikolla, mutta uutta käyntiaikaa ei tarvinut varata.

Heitin pois läskihameeni. Luottovaate jo yhdeksän (!) vuotta! Mutta kun hameen sisään mahtuisi nykyisellään melkein puolitoista Liioliitä, luovuin koltusta haikein mielin. Toisaalta oikein tyytyväisenä siihen, että olen kitistynyt kovasti. Ihan vain syömällä vähemmän, luulisin.

Kirpparilahjoituksia on taas iso kassillinen kerättynä, vien joku päivä Emmaukseen. Joitain "rojuja" olen myynyt nettikirpparilla. Huhtikuussa tässä lähellä on Kierrätystehdas-tapahtuma, jonne raahaan sitten astetta hämärämmät tavarat ja kirjat ilmaistorille. Se on kyllä ärsyttävä saalistuspaikka joillekin - ihmiset tuntuvat kahmivan siellä tavaraa kasseihinsa yhtään ajattelematta tarvivatko sitä todella, mutta hei, kun kerran saa ilmaiseksi! No, ainakin pääsee omista roinistaan eroon... Tapahtuma on ihan hauska muutenkin, siellä on kierrätyshenkisten yritysten myyntikojuja (jos joku haluaa ostaa vielä lisää tavaraa), erilaisia tuunaustyöpajoja ja ongelmajätteen vastaanottopaikat.

Nyt takaisin imurinvarteen. Mukavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. No, hyvä että on katti jo paremmassa kunnossa. Arkinen ilo on ihan hyvä. Ja uusia kukkiakin.
  Hyvää viikkoa sullekin, ja Sylville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just annoin viimeisen korvalääkkeen Sylville. Tuntuu parantuneen, jihuu!

   Poista
 2. Hienoa että Sylvi voi paremmin :) Sairastaminen on niin kurjaa.

  Oi mikä ihana kasvi sinulla.
  Täälläkin vaivaa vihertävä peukalo. Kevään varma merkki, kun alkaa ikkunalaudat täyttyä kaikenlaisesta kasvavasta. Kukkakaupan ikkunaa käyn kuolaamassa taisaiseen :D

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sorruin kukkakauppaan jo toistamiseen, laitan kohta uuden postauksen tästä sortumuksesta. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, tässä suunnataan vielä pienempiä lukemia kohti jonkin aikaa. -10 cm saa lähteä vielä vyötäröltä.

   Poista