lauantai 21. helmikuuta 2015

Kuulumiset

Paastonaika alkoi. Olin viime sunnuntaina omalla kirkolla laskiaisjuhlassa. Siellä oli kreikkalaista musiikkia (ihan pätkivältä cd-levyltä vaan) ja tanssia, paikalliset kreikkalaiset seurakuntalaiset opastivat halukkaita tanssin saloihin. Blinejä oli myös. Sitten toimitettiin sovintosunnuntain ehtoopalvelus, jossa kirkkotekstiilit vaihdettiin tummiin ja lopuksi kaikki pyysivät anteeksi toisiltaan. Vaihdoin myös kotona alttarin kaitaliinan violetiksi.


Ruusu juuri sinulle! Nyt näistä kreppipaperiruusuista alkaa jo tulla aidomman näköisiä. Harjoitus taitaa tehdä mestarin. Valmiina on jo pieni kasa keltaisia, punaisia, pinkkejä ja oransseja ruusuja.


Kisuliini sai eilen viimeisen annoksen korvatippoja; vielä viikonlopun ajan laitan aamuisin korvahuuhdetta ja putsaan korvat pumpulilla. Mitään eritteitä ei tunnu enää nousevan korvista, olisiko tauti taltutettu? Maanantaina se selviää eläinlääkärissä.

Käytiin katsomassa EMMA-museossa uusi Pop Art Design -näyttely heti avajaispäivän iltana. Siellä oli yllättävän paljon minulle tuttuja tekijöitä ja teoksia, mm. Andy Warholia ja Harro Koskisen Sikaperhe. En ole ehkä ihan nukkunut lukion kuviksen taidehistorian tunneilla? Hauska ja värikäs näyttely. Parin viikon päästä menen Taidehalliin tsekkaamaan pian päättyvän Chaos & Beauty -näyttelyn. Käytän hyväkseni ilmaisiltoja mahdollisimman paljon.

2 kommenttia:

  1. Siunattua paaston aikaa. Miekin pääsin eilen EPl liturgiaan ja katumuksen sakramentille, nyt on hyvä jatkaa paastoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle! Oletkin ajoissa liikkeellä, kun olet käynyt jo ripillä, mutta niinhän se pitääkin, paaston alkupuolella mieluiten.

      Poista