torstai 12. helmikuuta 2015

Huolta kissasta


Olen ollut aika lamassa pari päivää, mitään ei jaksaisi tehdä. Kauppamatkan kävelykin tuntui melkein ylivoimaiselta tänään, mutta sain asiat hoidettua. Osaltaan vetämättömyys johtuu varmaan tästä tosiasiasta, että Sylvi kehitti taas korvatulehduksen. Viimeksi oli muistaakseni kesäkuussa. Harmittaa ja huolestuttaa ihan vietävästi, ei vähiten eläinlääkäriin kannetun rahan määrä. Mutta eipä voi mitään. Karvainen potilas on todella vaisu. Sain houkutella äsken Sylvin syömään, mikä on ihan poikkeuksellista - yleensä kissa moukuu syötävää jo pari tuntia ennen ruoka-aikaa ja säntää paikalle kuullessaan sanan raksu, ruoka, aamupala, sapuska jne. Kuun loppupuolella on kontrollikäynti ja toivotaan, että pöpöt olisivat lähteneet siihen mennessä korvista. Kesällä ei meinannut tulehdus talttua millään. Onneksi nyt meidät otti vastaan klinikan herttaisin eläinlääkäri. Yksi eläinlääkäreistä arastelee Sylviä (joka ei ole kauhean yhteistyökykyinen välttämättä) ja epävarmuus tarttuu kissaankin. Ja minuun! Onneksi kissan korvien hoitotoimenpiteet sujuvat minulta jo rutiinilla. Aamulla korvahuuhdetta ja myöhemmin lääketipat. Huomasin, että hoito sujuu helpoimmin, kun nostaa kissan pöydälle. Tällaista meinkiä siis täällä kymmenen päivän ajan.

9 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista Sylville maukuu Arttu!

  VastaaPoista
 2. ♥pikaista paranemista, ja voimia♥

  VastaaPoista
 3. Voi pientä Sylviä, paranemisia ja jaksamisia hoitajalle.

  VastaaPoista
 4. Voi ei, taas. :( Kurjuuden kurjuus tuollainen huoli. Toivottavasti paranee tällä kertaa nopeammin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Seija & Arttu-kissa, Riitta Sinikka, Kosotäti ja Susanna. Niin, taas. Harmittaa, mutta eipä voi mitään. Plaah. :/

  VastaaPoista
 6. Voi toista. Pikaista paranemista Sylville ja Auringonpaistetta Liioliille

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia TTosi. Eilen Sypällä oli kaiken lisäksi hillitön oksutauti, joka onneksi näyttää menneen ohitse.

   Poista
 7. Voi kiisua ja emäntää :( Jotkut hoitavat kissojaan ECHINAFORCE-uutteella jotenkin, kun uusii tulehdus. 1 tippa painokiloa kohden (max. 20 tippaa) 2-3 x päivässä. Myös omenaviinietikka käy, ensin puhdistetaan korva/t etikkaan kastetulla topsipuikolla, sitten tiputetaan korvaan etikkatippopja pipetillä muutama tippa päivässä kunnes oireet loppuvat. En ole itse kokeillut näitä kun tuo kissojen hoito on aikasten luomua meillä eli ei paljoa hoideta - eipä ne kyllä sairastakaan. Homeopatiassa käytetään Hepar Sulph 30C, annostusta en tiedä. Ei näistä hoidoista varmaan haittaakaan ole, jos joskus kokeilee? Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, kiits! Täällä ollaan varovaisen toiveikkaita. En saa enää huuhteella ja pumpulilla kaivettua kiisun korvista sitä ruskeaa tulehduseritettä - olisko merkki siitä, että pöpöt on kuolleet?

   Poista