tiistai 6. tammikuuta 2015

ATC:ita tauon jälkeen

Olen väkertänyt joitakin ATC-kortteja pitkän tauon jälkeen. Nämä käsintehdyt keräilykortithan rantautuivat Suomeen joskus 2006-2007, jos oikein muistan. Harrastajia oli silloin aika paljon ja minullekin kertyi vaihdettuja kortteja iso kansiollinen. Suomessa huuma on jo laantunut, mutta maailmalla korttien tekijöitä löytyy vielä. Jos joku innostuu näistä vaihdeltavista taidekorteista, niin hälle pienet speksit: kortin koko on tarkalleen 64 mm x 89 mm eli normaali keräilykortin koko, ja sen etupuolen voi kuvittaa miten tahansa - maalaamalla, piirtämällä, kollaasitekniikalla jne. Kortteja vaihdetaan tapaamisissa tai jos ei löydy harrastajia läheltä, niin postitse. Kortin taakse tulee ainakin tekijän ja taideteoksen nimi, päivämäärä ja vaikkapa tekijän sähköpostiosoite.

Nämä kolme korttia kiinnitin saranarenkaalla pieneksi kirjaseksi. En raaski vaihtaa näitä, pidän itselläni! Ensin pohjustin kortit gessolla (rrrrakastan gessoa!!), sitten töpsyttelin päälle akryylimaalia ja koristelin. Materiaalina oli mm. tasan sata vuotta vanha virolainen saarnakokoelma. Mietin kauan raaskinko käyttää sitä projekteihini, mutta koska se oli repaleinen ja kanneton, annoin mennä. Lisäksi käytin mm. ohuita paperifiligraanin tekoon tarkoitettuja paperisuikaleita. Kannesta tuli aika vanhatestamentillinen... tuo silmä...


Tämä alakuvan kortti, jonka nimi on Empty Nest, on enemmän vanhaa tyyliäni, enkä tykkää siitä hirveästi. Yritän jatkossa välttää valmiita askartelumatskuja, joita tässäkin käytin, ja tehdä enemmän itse maalaten ja muilla tekniikoilla. Jos joku kortin haluaa vaihtaa, niin se on vapaa. Tyrkyllä tosin parissa eri paikassa, nopein saa sen napata. Ja lisää kortteja varmasti tulee, sellainen kutina on.


Värinnälkä on ollut kova! Yhtenä sadepäivänä ostin kimpun keltaisia ruusuja. Ne ovat pysyneet hyvinä maljakossa. 


Ja tietysti olen väritellyt hulluna mandaloita. Täytyy kohta ostaa uudet Stabilot taas.


Hyvää teofaniaa ja loppiaista kaikille! Ortodokseilla tämä on Kristuksen kasteen juhla. Mieletön aurinko (ja pakkanen) ulkona, nautitaan niistä ennen kuin tulee taas loskaharmaus.

6 kommenttia:

 1. ♥onpa ihania kortteja ja värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä niin tykkään värikkäästä. ^___^

   Poista
 2. Upeita kortteja.
  Eilen jaksoin käydä kirkossakin ja voi kuinka se tas antoi voimaa tähän arkeen.
  Kyselit virkkuukoukun kokoa jolla huivit tein se oli 3,5 sillo huivista tulee tarpeeksi löysä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pääsit kirkkoon, minä olisin halunnut myös mutta en saanut kyytiä merenrantakappeliin, jossa liturgia toimitettiin enkä saanut sitten itseäni "isolle kirkolle". Teofania on mun lempijuhliani kyllä. Hyvä tietää virkkuukoukun koko, ajattelinkin, että se huivin malli on sellainen, että liian pienellä koukulla voi tulla tönkkö. Kiitos!

   Poista
 3. Kyllä meitä on ihan kiitettävän paljon :-) Itsekin tein jotain 2010 asti, sitten oli 5 vuoden tauko ja samoihin aikoihin kun tää on kirjoitettu tuli hytinä, että pitäis taas aloittaa. Mites sinulla, jatkoitko tekemistä? Me ehkä vaihdettiinkin silloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä kyllä kauheasti jatkanut, vaikka "sellainen kutina" tuolloin olikin. :o Mutta juuri äsken tein yhden pocket letterin Enkulille, se on vähän kuin ATC-juttu, mutta ei ihan. Keräilykorttikokoa kuitenkin.

   Poista