torstai 11. joulukuuta 2014

Strömsö-koukussa ja muuta arkista

Tuulee, aika ihanaa. Siis olla sisällä, katsoa YLE Areenasta Strömsön vanhoja jaksoja. Ne rauhoittavat minua ja toisaalta motivoivat siivoamaan ja laittamaan kotia kuntoon. Näittekö jakson, jossa tehtiin avainkaapin oveen muovisista Hama-helmistä gobeliinityylinen peurankuva? Toisaalta aikamoista kitschiä, toisaalta lopputulos oli mielettömän hieno. Ohjelmassa Hama-helmiä ei silitetty, vaan ne kiinnitettiin alustaan kaksipuolisen liimakalvon avulla, kätevää.

En ole vielä koristellut paikkoja joulua varten, paitsi laittamalla keittiöön joulukynttelikön ja olohuoneeseen valosarjan ikkunaan. Ehkä illalla tai viimeistään viikonloppuna kaivelen joulukoristelaatikkoani, aiemmin inspiraatio moiseen on ollut hukassa. Piparitaikina on ostettu pakkaseen - täytyy tunnustaa, etten ole ikinä leiponut pipareita itse alusta asti. Viime vuonna ostin valmistaikinan, mutta en jaksanut tehdä siitä mitään. Joulutorttuja tuskin teen, sillä en oikeasti pidä niistä. Enkä joulupullasta. Yletön makea ei ole niin minun juttuni.

Nukeilla on taas leikitty.
Käsityörintamalta ei ole toistaiseksi oikeastaan mitään näytettävää, sillä tekeleet ovat olleet puolisalaisia tonttupuuhia. Joulun jälkeen sitten kuvapaljastuksia uteliaille. Viime postauksessa pohdin Unicef-nukkejen tekoa, ja nopsakkana ihmisenä vaihdoin parit sähköpostit, ja kas kummaa - nyt olen tammikuussa menossa Unicef Helsingin nukkepajaan hakemaan kaavat ja kuulemaan kuumat vinkit nukentekoon. Sitä ennen kaapin perukoilla marinoituvat rästikäsityöt pois alta, valmiiksi, hep!

Luen kirjaa, uskotteko? Finlandia-palkittua Jussi Valtosen romaania He eivät tiedä mitä tekevät. On hyvä, uskallan sanoa, vaikka olen vasta alkumetreillä. Hirveät odotukset kyllä ladattu kirjalle, kun sitä on joka paikassa niin hehkutettu. Kirjoitettu jopa, että "onnellisia he, joilla tämä lukukokemus on vielä edessä".

Loppuun vielä linkki ihanaan videoon: 5-vuotias Shaylee viittoo ilmeikkäästi joulusadun.

4 kommenttia:

 1. Strömpsöö on miun suosikki ohjelmia, ja monta ideaa olen sieltä napannut, mutta usein ne ei onnistu niin kuin siellä Strömpsöössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se onkin, miten ne siellä Strömsössä osaa! :D

   Poista
 2. No, olipas tosiaan ilmeikkäästi viitottu. :)
  Hienosti muisti tyttö pitkän tarinan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun katsoit videon! :) Se saa kyllä hyvälle tuulelle.

   Poista