torstai 11. joulukuuta 2014

Sarafaani ja rätsinä

Heti perään toinen postaus, sillä haluan esitellä vastikään täydentyneen karjalaisen juhla-asuni. Syyskuussahan sain sarafaanin, turkoosikuviollisen olkainmekon. Siinä on varsinkin takana näyttävät laskostukset. Nyt puku tosiaan täydentyi pitkällä paidalla eli rätsinällä. Se on valkopohjaista kangasta, jossa on hentoja tummia lehväkuvioita. Rätsinän pitkät "lampaanlapahihat" voi vetää kyynerpäähän. Aikuisella naisella kuuluu olla päähine sarafaanin kanssa. Kuvassa näkyvä päähine ei ole karjalainen perinteinen sorokka, vaan se on virolainen kirjailtu huivi. Pahoittelen överiksi käsiteltyä kuvaa, oli taas vähintäänkin haastavaa saada säädyllinen otos itsestä hämärässä huoneessa ja automaattilaukaisulla.

Hurskas nainen ikonitsupussa. Lavastettu tilanne. ;)
Tässä alakuvassa näkyvät kankaiden kuvioinnit paremmin. Sekä sarafaani että rätsinä ovat Soja Murron tekemiä. Kiitos Soja! Tämä asu sopii paremmin kuin hyvin kirkollisiin juhliin, kuten pääsiäisen viettoon ja praasniekkoihin.

12 kommenttia:

 1. Vau! Hurskas nainen näyttää upealta!

  Sinä olet nyt laittanut tosi vauhdin päälle blogin kanssa, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu, nyt on blogin puolellakin elämää. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Karjalassa sanottiin/sanotaan ikoninurkkaa tsupuksi, suureksi tsupuksi. No, minulla ei varsinaisesti ole kyllä nurkkaa kotona, vaan ikonit ovat tuolla tavoin kreikkalaistyylisesti suoralla seinällä.

   Poista
 3. Ihana kokonaisuus sie, uudet juhlavaatteet ja ikonit

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis asu. Oletko itse kirjaillut tuon liinan, joka on liapston päällä? Sekin on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kirjaillut liinan itse, sen molemmissa päissä on sama kuvio. Tulikin kuvasta mieleen, että voisi vaihtaa joulunajaksi talvisemman liinan kotialttarille.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Livenä sitten viimeistään pääsiäisyökirkossa. ;)

   Poista