torstai 4. joulukuuta 2014

Mosaiikkipeili valmistui


Pari päivää sitten kaivoin askartelulipastosta esille keskenjääneen mosaiikkityön ja päätin tehdä sen lopultakin valmiiksi. Inhottavaa, kun asiat jäävät aina puolitiehen. Mutta nyt se on valmis. Ikean Malma-peilinkehykseen liimasin lähinnä violetin ja turkoosin sävyissä olevia kiiltäviä ja hitusen glitterisiäkin lasimosaiikkipaloja. Palat olivat pyöristettyjä reunoistaan, joten en alkanut saksia niitä pienemmiksi. Tänään sain levitettyä mosaiikkilaastin, ja se kyllä aina muuttaa hurjasti työn ulkonäkööä. Palat tulevat ihan uudella tavalla esiin. Valon vähyyden vuoksi kuvasin peilin parvekkeella.

Tänä vuonna päätin välttää joulukorttien askartelun vaivan ja teetin Ifolorilla (epäonnisten paperikuvien lisäksi) jouluiset taitekortit. Olen tyytyväinen niiden laatuun, tosin valitsemani kuva on iankaikkisen vanha ja moneen kertaan nähty maisema kotisaareltani, jäätyvä meri Takaniemen rannassa. Kortteja tilasin vain kymmenen kappaletta, en uskaltanut ensikertalaisena hamstrata isompaa satsia.


Suomennoksen taittovedokset ovat sähköpostissa. Katsoin ne jo läpi ja hyvältä näytti, paitsi muutama kummallinen rivinasettelu pisti silmään. Huomiseen asti on aikaa tehdä korjausehdotuksia taittajalle, sitten painokone taitaakin jo hurahtaa käyntiin.

6 kommenttia:

 1. Hyvä että teit peilin valmiiksi sillä se on tosi kaunis.
  Kortit on upeita olet ottanut mahtavan valokuvan siinä näkyy hyvin just tän ajan tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mieltä kaihertaa, kun kaapissa on tekemättömiä töitä, nyt yksi vähemmän.

   Poista
 2. Kauniit sävyt peilissä ja tuo kortin "ikivanha" kuva on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin mosaiikkien sävyt sopivat hyvin yhteen.

   Poista
 3. Todella kaunis tuo mosaiikkipeili! Olet taitava.

  VastaaPoista