tiistai 30. joulukuuta 2014

Kissakuulumisia

Riiviökissa paperikassissa.
Leikkasin äsken Sylvin irti ikkunaverhoista. Se takertui kynsistään kiinni yrittäessään lätkiä minua tassullaan verhon läpi. Tilanne oli hiukan jännittävä minullekin, sillä Sypä ei ole hankalissa tilanteissa kovinkaan yhteistyöhaluinen eikä muutenkaan pidä koskettelusta - muuta kuin omilla ehdoillaan. Katsoin siis parhaimmaksi leikata nopsaan verhoon pienet reiät kynsien ympärille. Kissa päästi ilmoille muhevat haisunäätämäiset kauhuferomonit - saman ilmiön koin kerran kun kuljetin Sylviä kantokopassa pitemmän matkan.

Punnitsin jokin aika sitten Sylvin, ja kissa vaikuttaisi laihtuneen 300 grammaa kesästä. Hyvä, jos on totta. Eläinlääkäri pyöritteli silmiään viime käynnin mittaustulokselle ja sanoi, että neljä kiloa on se ihannepaino, johon tämän katin tulisi pyrkiä. Pudotettavaa olisi siis edelleen puoli kiloa. Sylvi on ollut minulla reilut neljä vuotta ja koko sen ajan on taisteltu painonpudotuksen kanssa. Välillä siis jopa painoa nostaen... Laiska kissa vai laiska emäntä, joka ei keksi, miten aktivoisi leikattua paksukaistaan? Yhdet iltariehunnat kissa järjestää säännöllisesti ja tietysti öisin puuhailee kaikenlaista (enimmäkseen kiellettyä tai muuten rasittavaa, kuten kaapin oven paukutusta), mutta eipä tuo oikein innostu leikkimisestä kuin harvoin. Ruokakuppi on aktivointimallia - raksut pitää onkia siitä yksi kerrallaan tassulla. Ikää on kuitenkin vasta reilut kymmenen vuotta, sen ei kai pitäisi vielä olla hirveästi kissan mittapuulla?

Sypällä on tässä kuvassa sellainen vähän villi ilme, joka enteilee juoksuun säntäystä. Ja häntäkin pörhöllä.

8 kommenttia:

 1. Ei voi mitään että nauratti tuo verhoihin reikien leikkaaminen =) Kerran viikossa vähintään meilläkin revitään keittiön verhot alas, kun Maija-neiti tahtoo pihalle ja on huomannut että se on tepsivä konsti =)
  Eihän noitten kissojen painoa saa säädeltyä millään. Meillä on yksi läski, yksi laiheliini ja kaksi normaalia, vaikka samaa ruokaa syövät kaikki =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIh, teilläkin sama meininki. Painoasia on aiheuttanut minulle useamman harmaan hiuksen. Syötiin jopa eläinlääkärin Obesity-lääkeruokaa jossain vaiheessa, nyt eläinkaupan Lightia. *huoh*

   Poista
 2. On Sylvi sentään antanut noiden lankakerien olla rauhassa. Aikoinaan kun olin lapsi, niin meillä oli kissa ja kun äitini yritti jotain kutoa tai virkata, niin Mirre oli oitis kerässä kiinni. Kaikenlaisia virityksiä tehtiin kerien suojelemiseksi, mutta aina ei onnistunut. Oli ilmesesti hyvää virikettä Mirrelle selvitellä, miten sen kerän kimpuun pääsi.
  Oikein hyvää vuotta 2015 sinulle ja Sylville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lankojen Sylvi antaa olla rauhassa. Muovitettu paperi ja muovi menisi kyllä alas, jos antaisin. Ja teippi ym. Hyvää uutta vuotta sinullekin!!

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta teille molemmille! Hassu Sylvi. :D Meidän kissat muuttivat tänään uuteen, oikein hyvään kotiin - jouduimme luopumaan niistä pikkumiehen astman takia. Vähän haikeana vein katit uudelle omistajalleen, mutta mieltä piristi kun niistä aisti etteivät olleet pelokkaita tai ahdistuneita uudessa paikassa vaan uteliaina alkoivat tutkia paikkoja ja "ottaa tilaa haltuun." :) Toivotin hyviä eläkepäiviä heille ja palasin kissattomaan kotiin vähän surullisena mutta kuitenkin tyytyväisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun. :/ Mutta ei auta, jos astmaa kerran on. Sylvihän tuli minulle allergiaperheestä myös, ja sopeutui uuteen kotiin muutamassa päivässä.

   Poista
 4. Yhdessä entisessä parisuhteessa perheeseen kuului kaksi kissaa ja nyt yhtäkkiä muistuikin tästä mieleen, miten lukemattomina öinä hetädin siihen, ettäTikru roikkui avuttomana valoverhossa kyntensä varassa. Lopulta tajusin säästää sekä kissaa että itseäni ja heitin valoverhot pois. :D

  VastaaPoista