lauantai 13. joulukuuta 2014

Jouluhaastelua

Susannan Työhuoneelta pamahti jouluhaaste tai -haastattelu. Eilen yritin koristella kotia jouluiseksi, mutta totesin, että lähes kaikki koristeet ovat nyt liikaa. Meinasi tulla kriisi, mutta kun tavaraa on paljon, koristeet tuntuvat yksinkertaisesti ylimääräisiltä ja turhilta. Tämä johti raivopäiseen siivoukseen, mutta sen jälkeenkään en tahtonut laittaa joulukoristeita esille. Ihan jotain pientä vain. Mutta haasteen kysymyksiin.

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

En muista uskoneeni ikinä joulupukkiin. Ehkä ihan pienenä? Tonttuihin kyllä uskoin lapsena, en varsinaisesti joulutonttuihin, mutta saunatonttuun ja maahisiin ja mitä näitä on. Nykyään piippalakit vain ärsyttävät, mutta yksi tonttukoriste sallittakoon tänäkin jouluna: kranssin keskelle asettelemani suloiset tonttuvauvat, jotka joku käsityöläinen on taitavasti tehnyt. Lahja äidiltä.2. Kirjoititko joulupukille?

En tainnut koskaan kirjoittaa.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?

Selviän hyvin ilman, kasvissyöjänä, mutta jos tarjotaan, maistan kaikkea siivun. Jopa porkkanalaatikkoa, josta en oikeastaan pidä. Joulupöydän lisukkeet ovat parhaita: leipäjuusto, hapankaalisalaatti, sienisalaatti. Makeasta en nykyisin niin välitä.

4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto.

Teininä sain mummomallisia alushousuja joululahjaksi - noloa, silloin! Mutta nolointa oli ehkä kun esitin joulupukkia ja pikkusiskoni tunnisti minut. Siskolta lähti siinä samassa usko joulupukkiin. 

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan?

Ainakin nykyisin saan niin käytännöllisiä lahjoja, että kaikki tulevat käyttöön. Hyvä niin.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Minulla ei ole tänä vuonna joulukuusta. Kuten yllä kerroin, kaikki koristeet saavat ähkyolon aikaan juuri nyt. Lapsuudessa äiti koristeli kuusen aatonvastaisena yönä. Valaistua kuusta oli kiva mennä aattoaamuna ensimmäiseksi katsomaan.

7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?

Joskus olen ostanut hyasintin. Taitaa kyllä olla vaarallinen kissalle? Joulutähdestä en tykkää yhtään. Ehkä se hyasintti on joulukukkani, jos joku pitää valita.

Elävät kynttilät olivat lopulta lähes ainoat koristeet, jotka kelpuutin kotiini.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lempparini on tuo, jolla on pitkät hiushapsut.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin. Niiden päät on paperimassaa. Joku osannut muotoilla hyvin.

   Poista
 3. Vaikuttaa siltä, että tosiaan kuulostelet itseäsi noissa koristeluasioissa. Niinhän sen pitäisikin mennä. Lopulta laittaa koti itsensä näköiseksi, omalla tavalla kauniiksi. Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei ne koristeet tänä vuonna mun joulua tee. Ensi vuonna ehkä. :) Hyvää - ja omannäköistä - joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 4. Juu, mummokalsarit! Nykyisin ihan tervetullut lahja, mutta kun sitä on vähän yli parikymppinen ja saa äidiltään lahjaksi mummomaisia alkkareita ja pikkutyttöjen yöpaidan, jossa on elefantin kuva ja irrallinen lerppakorva, niin aiheuttaahan se jonkinastaeista hämmennystä. :D

  VastaaPoista